Maksi Forum - sXe 7.0 indir, Koxp

Tam Görünüm: SYH (Sık Yapılan Hatalar)
Şu Anda Hafifleştirilmiş Görüntüleme Modundasınız. Tam Görünüm Modu için, Buraya Tıklayın
Başlık açarken

1-)Gereksiz karakter kullanımı

Her gün özellikle bakıyorum.Arkadaşlar başlık açıyorlar fakat sade olması gereken başlıklar bir sürü gereksiz karakterle donatılmış. Her gün ben kendim tek tek siliyorum onları bir çok yöneticimiz de siliyor ama arkadaşlar hala devam ediyorlar.

Mesela;
__________selammmmmmSmile))))))_________

Anlatamıyorum!!!!!!!!

*****Gitme*****

$$$$$Bekle$$$$$$

Böyle başlıklar açmayın arkadaşlar. Başlıklarınız sade olsun mümkün olduğunca.Ne gerek var bunca anlamsız şeye. Özellikle bayan arkadaşlar dikkat çekmek için yapıyorlar bunları ama ben size söyleyeyim hiç dikkat çekmiyor aksine şahsen benim tepkimi çekiyor.

* Ya da başlığın sonuna gülen surat eklemek

SüperrrrrSmile

Çok sevimliSmile

gibi.

2-)Noktalama İşaretleri

*Yine aynı şekilde başlık açılırken sonuna hem gereksiz hem de yanlış noktalama işaretleri konuluyor. Özellikle şu iki nokta ".." işareti.Türkçe dilbilgisi kurallarında ".." iki nokta diye bir noktalama işareti yok. Ama arkadaşlar nedense sürekli başlıkların sonuna bunu yazıyorlar. Amaçları ne ellerine ne geçiyor hala çözemedim.Hangimiz google da arama yaparken cümlelerin sonuna noktalama işareti koyuyoruz?

Mesela;
Sesli iki şiirim.. diye başlık açmış biri.Bunu bu şekilde arama çubuğuna yazıp da arama yaptıran biri var mıdır? Yoktur tabi ki.

*Sonra başlığın sonuna nokta koyulmaz. Hangi gazete manşetinde var nokta ile bitirilmesi manşetin? Ben hiç görmedim bugüne kadar eminim sizde görmemişsinizdir.

*Yine çok sayıda soru işareti ya da ünlem ile başlıklar bitiriliyor. Yukarıda yazdığım gibi mesela

"Seviyorum !!!!!!!!!!!! " ya da "Öldü mü ????????" diye başlık olmaz. Ne gerek var bu kadar işarete. zaten siliniyor bunların hepsi tek tek.Üstelik hiç de estetik görünmüyor çok düzensiz görünüyor.

*Ya da her başlığın sonuna alakalı alakasız üç noktalar konuluyor. Üç nokta eğer cümleniz bitmediyse kullanılır. Lütfen buna da dikkat edelim.

Bende buradayım....

Paylaşmak istedim...

Çok komikler....

Bunlar hep yanlış kullanılmış başlıklar.

* En çok yapılan şeylerden biri de bir harf büyük bir harf küçük yazmak başlıkları. Ya da belirli harfleri büyük yazmak.En zor olan da bu. Bu başlıkları değiştirmek ölüm.

GeLiYoRuZ
ÖlÜyOrUz
SeveLim hadİ
diye başlık açılıyor. Böyle yapıp başlığın okunurluğu mu arttırıyorlar caba ? Hiç sanmıyorum .En çok da L harfi büyük yazılıyor.

* Ya da soru ekleri cümleye bitişik yazılıyor. Bunu ilk okulda öğretiyorlar benim bildiğim. Üstelik arkadaşlar soru cümlesinin sonua soru işareti değil üç nokta ya da iki nokta ekliyor. Bende bunu görünce ağzım açık kalıyor.

Geliyimmi?

Benimlemisin...

Gelinim olurmusun..

*Ya da benim en anlamadığım konu şu. Özellikle de en sinir olduğum. sesli harfleri özellikle değişik yazıyorlar. şeklinde yazıyorlar.Bunu yapıp ilgi çektiğini mi sanıyor,psikolojik problemleri mi var ne olduğunu anlayamadım.

yardım edın

Istıyorum

Kalbımı da gotur.

Bılmedıgım bırıne

Bunların hepsini tek tek siliyoruz arkadaşlar. Sizde dikkat ederseniz bunlara hem forumun düzeni bozulmamış olur hem de yorulmamış oluruz.Mesajlarla da ilgili yazmak istediklerim var fakat onu da sonra yazacağım.

[b]Güzel, düzenli,karışık olmayan bir forum için elele..

Maksi FORUM Ailesine Güzel tavırlar Sergilemeniz Dileğiyle...
[/b]
onu bu forumda en çok ben yapıyorum :D ..
umarım iyi bir uyarı olmuştur Smile
saol ;)
Referans Adresler